ПОДІЯ

Керуючий єпархією освятив наріжний камінь на місці будівництва нового храму

В неділю 27-му після П’ятидесятниці, 10 грудня 2023 року, єпископ Хмельницький і Кам’нець-Подільський Павло на запрошення настоятеля ієрея Захарія Залізного, звершив у місті Дунаївці, освячення наріжного каменя і заклав пам‘ятну капсулу на місці, де має постати храм на честь святої праведної Анни.

Його Преосвященству співслужили:  настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії міста Дунаївці протоієрей Роман Цішковський, настоятель храму Святого архістратига Божого Михаїла села Велика Побійна протоієрей Богдан Палюга, настоятель храму святої праведної Єлизавети Гулевич села Січинці ієрей Захар Залізний, клірик Свято-Георгіївського храму міста Хмельницький ієрей Мар’ян Кошіль та протодиякон Юрій Ящишен.

Наприкінці відправи Його Преосвященство звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

«Ми живемо у складний час, однак Господь постійно благодіє і допомагає нам та чує наші молитви. Тож і ми покликані творити добро та чинити справи милосердя, виявляючи любов до ближніх», – зокрема зазначив владика.

Також єпископ Павло пояснив значення храму і церковних таїнств в житті людини, вказав на важливість єднання задля допомоги нашим захисникам та розбудови держави й автокефальної Церкви.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *