У тридцять четверту неділю після П’ятидесятниці 28 січня 2024 року, коли Православна Церква також вшановує пам’ять: Прп. Єфрема Сиріна (373 – 379). Прп. Єфрема Києво-Печерського, єп. Переяславського (бл.1098). Прп. Палладія, пустельника (IV). Прп. Ісаака Сиріна, єп. Ніневійського (VI). Прп. Єфрема Угрина, Новоторзького (1053), єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло очолив Божественну літургію в преділі в Свято-Покровському кафедральному соборі міста Хмельницький.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

На запричасному стиху проповідь виголосив благочинний храму прот. Володимир Ільчишин.

Під час відправи архієрей, після освячення дарів рукоположив у сан диякона Володимира Солоненка,
випускника Рівненської Духовної семінарії.

Після відпусту благочинний Свято-Покровського собору прот. Володимир Ільчишин від імені духовенства та вір‘ян привітав єпископа Павла із черговою річницею з дня прийняття архієрейського сану.

Своєю чергою, владика Павло, звернувся до усіх присутніх із настановчим словом та подякував духовенству і парафіянам за привітання та спільну молитву.

Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *