У суботу, першого тижня Великого посту, 23 березня 2024 року, на за-прошення настоятеля протоієрея Михайла Наконечного, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у нижньому приділі храму Єрусалимської ікони Божої Матері, при архієрейському храмі Архистратига Божого Михаїла міста Хмельницький.

Його Преосвященству співслужили: настоятель архієрейського собору Архистратига Божого Михаїла прот. Михайло Наконечний та духовенство Хмельницької єпархії.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добро-бут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Під час відправи єпископ Павло возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Після заамвонної молитви керуючий єпархією очолив читання Канону Ве-ликомученику Феодору Тирону, після чого благословив коливо на згадку про чудо, яке звершив Великомученик у ІV столітті.
На завершення Літургії єпископ Павло звернувся до усіх присутніх з архіпастирським словом і закликав берегти Істину віри і любити правду, наслідуючи в цьому приклад великомученика Феодора Тирона.

Своєю чергою настоятель храму прот. Михайло від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *