В третю неділю Великого посту, яка називається Хрестопоклонною, 7 квітня 2024 року, Керуючий Хмельницької єпархію православної церкви України архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, на запрошення настоятеля, благочинного Ярмолинецького округу прот. Миколая Ковалика очолив Божественну літургію у Свято-Покровському храмі селища Ярмолинці.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Його Високопреосвященнству співслужили: благочинний Ярмолинецького округу, настоятель Свято-Покровського храму, селища Ярмолинці, протоієрей Миколай Ковалик; настоятель храму Святих мучениць Віри Надії Любові та матері їх Софії, села Правдівка, протоієрей Василь Стус; настоятель Свято-Успенського храму, села Соколівка, протоієрей Володимир Сакуляк; настоятель Свято-Михайлівського храму, села Скаржинці, ієрей Вадим Янович; та протодиякон Юрій Ящишен.

На запричасному стиху, слово проповіді виголосив настоятель храму Святих мучениць Віри Надії Любові та матері їх Софії, села Правдівка протоієрей Василь Стус.

На завершення Літургії єпископ Павло звернувся до усіх присутніх з архіпастирським словом.

Своєю чергою настоятель храму прот. Миколай від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.

Богослужіння було звершено поклонінням Хресту Господньому.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *