БОГОСЛУЖІННЯ

Літургія Ранішосвячених Дарів у храмі св. ап. Іоанна Богослова, с. Требухівці

В середу четвертої неділі Великого посту 10 квітня 2024 року, коли Свята Православна Церква також молитовно вшановує і прославляє: Мчч. Терентія, Помпія, Африкана, Максима, Зинона, Олександра, Феодора та інших 33 (бл. 249 – 251). Мчч. Якова, пресвітера, Азадана і Авдикія, дияконів Персидських (бл. 380). Прмчч. священної обителі Пантократора, що в Дау Пенделі (Аттика) постраждали (біля 1680). Сщмч. Григорія V, патріарха Константинопольского (1821), архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло на запрошення настоятеля архімандрита Іларія (Наглія) з архіпастирським візитом відвідав храм святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова, села Требухівці де очолив Літургію Ранішосвячених Дарів.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Його Високопреосвященнству співслужили клірики Хмельницької єпархії: настоятель храму Святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова, села Требухівці, архімандрит Іларій (Наглій); настоятель Свято-Успенського храму, села Гвардійське, архімандрит Іов (Возборський); архімандрит Варсонофій (Качан); настоятель Свято-Воздвиженського храму, села Печиськи, протоієрей Ігор Токар; настоятель храму Святої великомучениці Параскеви, села Перогівці, протоієрей Михайло Мартинюк; настоятель храму Святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова, села Малиничі, протоієрей Дмитро Гармановский; настоятель храму Святої рівноапостольної Марії Магдалини, села Гелетинці, ієрей Віталій Деймек; клірик Свято-Юріївського храму, міста Хмельницький, ієрей Марьян Кошіль та протодиякон Юрій Ящишен.

По завершенні Літургії, архієпископ Павло виголосив проповідь, а також подякував усім присутнім – собору священників і парафіянам за спільну молитву та за багатолітню невтомну працю на благо Церкви Христової та розбудову парафії, відзначив настоятеля парафії архімандрита Іларія благословенною Архієрейською грамотою.

У свою ж чергу настоятель архімандрит Іларій висловив слова вдячності Високопреосвященнійшому архієпископу Павлу за відвідини їхньої парафії та очолюване соборне богослужіння.

Завершилося богослужіння молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *