В п‘ятницю четвертої неділі Великого посту 12 квітня 2024 року, коли Свята Православна Церква також молитовно вшановує і прославляє: Прп. Василія, спов., єп. Парійського (після 754). Сщмч. Зинона, єп. Веронійсько го (бл. 260). Прп. Ісаака Сиріна, у Сполеті Італійському (550). Прмчч. Мини, Давида та Іоана (після 636). Прп. Анфуси, діви (801). Прп. Афанасії, ігумені (860). Муромської (ХІІ) і Белиніцької (ХІІІ) ікон Божої Матері, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло на запрошення настоятеля храму, благочинного Теофіпольського благочинного округу протоієрея Василя Крисака з архіпастирським візитом відвідав храм святого праведного Іоанна Кронштадського міста Теофіполь де очолив Літургію Ранішосвячених Дарів.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Його Високопреосвященнству співслужили: благочинний Теофіпольського благочинного округу, настоятель храму Святого праведного Іоанна Кронштадського, міста Теофіполь, протоієрей Василь Крисак; настоятель Свято-Воздвиженського храму, села Воронівці, протоієрей Василь Келема; настоятель Свято-Успенського храму, села Базалія, протоієрей Василь Щербан; настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, села Святець, протоієрей В’ячеслав Андрощук; настоятель Свято-Покровського храму, села Поляхове, протоієрей Зіновій Пилат; настоятель Свято-Покровського храму, села Лютарівка, ієрей Степан Коліщак; настоятель Свято-Михайлівського храму, села Новоставці, ієрей Дмитро Дубчак; настоятель Свято-Михайлівського храму, села Волиця, ієрей Андріян Яворський; клірик Свято-Юріївського храму, міста Хмельницький, ієрей Мар’ян Кошіль та протодиякон Юрій Ящишен.

Під час візиту до Теофіполя Владика Павло подарував церкві Св. праведного Іоана частку мощей вмч. Варвари, які постійно перебуватимуть у храмі.

По завершенні літургії відбувся молебень до святої великомучениці Варвари перед часточкою її нетлінних і чудотворних мощей. Архієпископ Павло прочитав молитву до угодниці Христової, а потім все духовенство під спів величання вклонилося святині.

Після чого архієпископ Павло виголосив проповідь, у якій закликав присутніх особливо щиро молитись у дні Великого посту і непохитно вірити в перемогу України над ворогом та молитись за щасливе повернення українських воїнів до своїх рідних, також подякував усім присутнім – собору священників і парафіянам за спільну молитву.

За багатолітню невтомну працю на благо Церкви Христової та розбудову парафії відзначив хор та парафіян храму благословенними Архієрейськими грамотами, а настоятеля парафії, благочинного Теофіпольського округу протоєрея Василя Крисака з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія орденом Святителя Миколая Чудотворця.

У свою ж чергу настоятель прот. Василь висловив слова вдячності Високопреосвященнійшому архієпископу Павлу за відвідини їхньої парафії та очолюване соборне богослужіння та в знак поваги подарував букет квітів.

Завершилося богослужіння молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *