В середу п‘ятої неділі Великого посту 17 квітня 2024 року, коли Свята Православна Церква також молитовно вшановує і прославляє: Сщмч. Симеона, єп. Персидського, і з ним мчч. Авделая і Ананії, пресвітерів, Хусдазата (Усфазана), євнуха, Фусика, Азата, мц. Аскитреї та інших багатьох (344). Прп. Акакія, єп. Мелітинського (бл. 435), архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло на запрошення настоятеля протоієрея Павла Глінських з архіпастирським візитом відвідав храм святої мучениці Людмили міста Городок де очолив Літургію Ранішосвячених Дарів.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Його Високопреосвященнству співслужили клірики Хмельницької єпархії: благочинний Городоцького благочинного округу, настоятель храму Святої мучениці Людмили, міста Городок, протоієрей Павло Глінських; настоятель Свято-Троїцького храму, слобідка Сатанівська, протоієрей Володимир Наглій; настоятель Свято-Воскресенського храму, селища Сатанів, протоієрей Олександр Даніловський; настоятель Свято-Дмитрівського храму, села Бедриківці, протоієрей Василь Сідляр; настоятель Свято-Ільїнського храму, села Клинове, протоієрей Степан Ковальчук; настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці, села Великий Карабчіїв, протоієрей Юрій Яцьків; настоятель Свято-Троїцького храму, села Велика Яромирка, протоієрей Ярослав Нижник; настоятель храму Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла, села Радковиця, протоієрей Миколай Антонишин та протодиякон Юрій Ящишен.

На запричасному стиху проповідь виголосив настоятель Свято-Воскресенського храму, селища Сатанів, протоієрей Олександр Даніловський.

По завершенні Літургії, архієпископ Павло звернувся до вірян із настановами, а також подякував усім присутнім – собору священників і парафіянам за спільну молитву.

У свою ж чергу настоятель прот. Павло висловив слова вдячності Високопреосвященнійшому архієпископу Павлу за відвідини їхньої парафії та очолюване соборне богослужіння.

Завершилося богослужіння молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *