В четвер п‘ятої неділі Великого посту 17 квітня 2024 року, коли Свята Православна Церква також молитовно вшановує і прославляє: Прп. Іоана, учня прп. Григорія Декаполіта (820 – 850). Мчч. Віктора, Зотика, Зинона, Акиндина і Северіана (303). Свт. Косми, спов., єп. Халкидонського, і прп. Авксен- тія (815 – 820). Мч. Іоана Нового з Яніни (1526), архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло очолив Літургію Ранішосвячених Дарів у кафедральному соборі Покрову Пресвятої Богородиці м. Хмельницький.

Перед початком Літургії відбулася сповідь духовенства другого міського благочиння м. Хмельницький.

Підчас Божественої Літургії, на малому вході, з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, керуючий єпархією відзначив старання клірика кафедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці ієрея Сергія Козака черговою богослужбовою нагородою – піднесений до сану протоієрея.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

По завершенні Літургії, архієпископ Павло звернувся до вірян із словом проповіді, а також подякував усім присутнім – собору священників і парафіянам за спільну молитву.

Завершилося богослужіння молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *