В день свята Різдва Господа нашого Ісуса Христа 25 грудня 2023 року, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло очолив святкову Божественну Літургію у кафедральному соборі Покрову Пресвятої Богородиці міста Хмельницький.

Його Преосвященству співслужило духовенство: благочинний собору протоієрей Володимир Ільчишин, настоятель Свято-Покровської парафії села Лагодинці; Парафії святого апостола Луки села Манівці; Свято-Михайлівська парафії села Росолівці – протоієрей Василь Веселовський, клірики Свято-Покровського кафедрального собору ієрей Євген Василишин, протодиякон Юрій Ящишин та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія керуючий єпархією зачитав різдвяне послання Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Також під час відправи владика Павло звершив священичу хіротонію над дияконом Олександром Веткою.

На завершення Літургії єпископ Павло привітав вірян храму із святом, побажав земних благ та закликав на усіх присутніх Боже благословення.

Завершилося богослужіння співом різдвяних колядок.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *